Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Fašnik u Svetoj Nedelji 2014. PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 08:05

Fašnik u Svetoj Nedelji najluđi je dan najavili su 1. ožujka Strmečki mališani, a tako je i bilo. Tradicionalno su otvorili 15. Svetonedeljski fašnik i mnogobrojnu publiku uveli u fašničko raspoloženje i ludnicu.

Fašnička himna već je dobro poznata, te su ju uz Strmečke bakice i djedove, kako su se Mališani maskirali, uglas pjevala i djeca lokalnih vrtića te osnovne i područnih škola. Bakice i djedovi su brojne roditelje, koji su nestrpljivo čekali nastup svojih mališana, razveselili pjesmom Cvrčak i žabe, a djeca su kratila vrijeme učeći zanimljivu koreografiju.

Fašničko ludilo nastavilo se popodnevnim nastupima mjesnih odbora i svirkom poznatih Begina.

 
Svetonedeljski Božić PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 29 Prosinac 2013 15:32

Prepjevali pjesme Primorja i Dalmacije, upoznali posjetitelje s pjesmama Gradiščanskih Hrvata i Hrvata iz Boke, podsjetili sve na poznate, stare domaće napjeve, a oduševili stihovima Zagorja.

Ivanje se proslavilo u crkvi Uzvišenja svetog Križa u Kerestincu. Tradicionalni Božićni koncert ugostio je i ove godine župnik Dragutin Bubnjar. Gradski zbor i tamburaški orkestar činili su članovi skoro svih KUD - ova grada Svete Nedelje i pokazali vokalnu jačinu i odličnu organizaciju. Petra Vojvodić uvježbala je tamburaše, dok su pjevači bili ravnani Krešom Maračićem. Sve poznate pjesme pjevali su posjetitelji uglas sa zborom i riječima jednog posjetitelja: ˝prisjetili se mladosti kada se Božić slavio na slami u toplini doma˝. Višeglasje u pjesmi Zagorskog podneblja i snažni muški glasovi izmamili su dugotrajan aplauz publike, koja nije mogla sakriti oduševljenje. Koncert je zaljučen pjesmom Narodil nam se kralj nebeski koju su od srca zapjevali članovi gradskog zbora, ali i svi posjetitelji.

Svetonedeljski Božić tradicija je koju treba očuvati kako bi barem jednom godišnje sve kulturne udruge zajedno radile, učile jedne od drugih i pokazale slogu. Zato se iščekuje sljedeći zajednički nastup gdje će, nadamo se, svi pridonjeti.

 
Božićna čestitka PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Prosinac 2013 17:51

Narodil nam se kralj nebeski!

Na to mlado leto svi zdravi i veseli bili. Daj vam Bog picekov, racekov, purekov, gusekov, ždrebičev, telićev, pajcekov, pune sude vina, pune ambare žita, a najviše božjeg mira i blagoslova.

Blagoslovljen Božić te sretnu Novu 2014. Žele Vam članovi i članice KUD-a „Strmec“

 
Sveta Lucija štiti Strmec PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Prosinac 2013 17:50

Zaštitnica slijepih, ratara, staklara, krojača, vratara i kovača, a kuje i sreću u vrijeme blagdana Strmcu. Polako, uz svetog Nikolu, sveta Lucija postaje zaštitnica Strmca i njegovih građana.

Pjesmom je KUD ˝Strmec˝ pozdravio mnogobrojnu publiku i pokazao snagu zajedništva 13. prosinca. Voditeljica i dobri duh manifestacije Verica Kundrata svojom je vedrinom na početku uvela sve u dobro blagdansko Predstavila je nove članove društva, jer došlo je vrijeme za ˝smjenu generacija˝, kako je to simpatično nazvala Kundrata, koji su nada da će društvo i dalje ovako aktivno i dobro djelovati.

Svi su zajedno zapjevali i zaplesali ˝Tri koraka sim, tri koraka tam˝ te predstavili bogatu glazbenu tradiciju svetonedeljskog kraja. Publika je zasigurno zapamtila ženske vokale koji su s nevjerojatnom preciznošću i vedrinom otpjevale i otplesale Oj jabuko črleniko. U svojim su domovima prepričavali i drmeš na kojem bi članovima KUD-a pozavidjele i neke profesionalne udruge. Najmlađi članovi društva pomogli su malome mačku potražiti dom u igrokazu koji je osmislila nova voditeljica Tomislava Horvatić i prikazali dječju nevinost i optimizam koji danas često nedostaje.

Kako nijedna proslava, pa tako ni ova ne može proći bez dobre glazbe na scenu je stupio Kontra bend, za koji Strmčani vjeruju da su mlade nade svjetle budućnosti. Neki od članova benda su ujedno i članovi društva te u svom djelovanju imaju svesrdnu pomoć i uvijek dobrodošao savijet prof. Miroslava Hriberskog.

Glumačka skupina ˝Družina˝ nastavila je sagu o životu na selu. Jožek se vratio bogat iz Njemačke i njega, odabranicu i punicu očekuje svjetla budućnost, no uvijek se nešto može promijeniti. Pokazalo se kako se nastavak ovog humorističnog isječka zasluženo iščekuje svaku godinu.

Kulturni dio programa zaključen je pjesmom o Strmcu, a okupljeni su nastavili druženje uz domjenjak u predvorju Društvenog doma. Mjesni odbor je u suradnji sa svim udrugama koje djeluju na području Strmca i uz pomoć Grada Sv. Nedelje pokazao kako su ljubav i zajedništvo stup svakoga mjesta zbog čega je i ova manifestacija toliko uspješna.

 
« Početak«12345678910»Kraj »

Strana 7 od 36.
valid xhtml valid css