Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

10. Svetonedeljska fišijada PDF Ispis E-mail
Subota, 12 Rujan 2009 11:38

5. rujna održana je 10. Svetonedeljska fišijada na obali jezera Rakitje. U natjecanju 28 ekipa, iz šire zagrebačke regije, pobjedila je ˝domaća˝ ekipa Svetonedeljskog lista sa uvjerljivim 91 bodom. U kotlu veličine 600 litara kuhao se fiš za posjetitelje,a da nebi sve ostalo samo na ˝glavnom jelu˝ pobrinule su se udruge i KUD-ovi grada Svete Nedelje, među njima i naš KUD. Vrijedne ruke naših Strmčanki ispekle su 20-ak vrsta domaćih kolača, koji su u najfinijem obliku predstavili KUD ˝Strmec˝. Bilo je tu orehnjača, makovnjača, štrudli od sira i jabuka, domaćih slanaca…a dokaz da je u našim kolačima uživalo preko dvije tisuće posjetitelja je to, da je stol na kraju ostao prazan!

 

 
21. IVANEČKI KRESOVI PDF Ispis E-mail
Subota, 05 Rujan 2009 18:54

Tradicijskim koracima od 1976. godine kada su održani 1. «Ivanečki kresovi», nastojanjem očuvanja kulturno-folklorne tradicije Općine Koprivnički Ivanec, Društvo izvornog folklora i ove godine, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Općine Koprivnički Ivanec, organiziralo je  revijalnu smotru folklora «Ivanečki kresovi».  Tristotinjak izvođača narodnih plesova, pjesama i običaja te je subote Koprivnički Ivanec učinilo pravom malom riznicom narodnog blaga i bogatstva prožetom raznolikošću kultura iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva. Ponosni smo,  da smo uz domaćine, DIF ˝Koprivnički Ivanec˝,  mogli biti prenosioci tog blaga zajedno s KUD-om ˝Grgur Karlovčan˝ iz Kalinovca, KUD-om ˝Mohač˝ iz Republike Mađarske   te KUD-om ˝Kamen˝ iz Sirača.

 
STRMEČKA JESEN 2009. PDF Ispis E-mail
Subota, 22 Kolovoz 2009 18:57
I osmu godinu zaredom pjesma o najdražem nam Strmcu otvorila je smotru folklora naziva Strmečka jesen. Najavu i posljednji poziv Strmčanima da dođu pogledati izvedbe vrhunskog folklore izvelo je Kuburaško društvo ˝Gromovnik˝ iz Sv. Nedelje. Za razliku od prijašnjih izdanja, u protekle dvije godine smo se odlučili za mali pomak u koncepciji. Naime, umjesto programa koji bi predstavio 10-ak društava, a na temelju iskustva koje je govorilo kako su posjetitelji skloniji kraćem programu, ove je godine odlučeno da će na Strmečkoj jeseni nastupiti manji broj  izvođača vrhunske kvalitete i posebno zanimljivog programa. Svaki od njih ponudio je, u subotu 22. kolovoza, okupljenima 15-ak minuta programa koji je plijenio pozornost izvornošću i kvalitetom izvedbe. Tako su se Strmčanima i njihovim gostima predstavili HSPD dr. Antun Radić iz Okića, članovi KUD-a ˝Bratinečko srce˝ iz Bratine, DIF ˝Koprivnički Ivanec˝ iz Koprivničkog ivanca,KUD ˝Obreška˝ iz Obreške te KUD ˝Brest˝ iz Brestače. Posebno i ugodno iznenađenje je bio brass ansambl Oktava iz Jastrebarskog koji je pokazao i neku drugu vrstu glazbe u kojoj su Strmčani imali priliku uživati. I ove godine Strmečka jesen održana je pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Svete Nedelje, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Svete Nedelje te Udruge KUD-ova grada Sv. Nedelja, a KUD ˝Strmec˝se posebno zahvaljuje strmečkim vatrogascima, kojima čestitamo na 20 godina uspješnog rada te čuvanja Strmca, koji su i ove godine svojim doprinosom aktivno pomogli uspješnom održavanju ove manifestacije.
 
Dani Grada Slunja PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 02 Kolovoz 2009 18:57

U nedjelju, 2. kolovoza KUD  ˝Strmec˝ je sudjelovao  na ''Danima grada Slunja 2009.'' Kao i proteklih godina pa tako i ove na izložbenom korzu su predstavljeni običaji i bogatstva Hrvatske gdje je smo i mi imali priliku pokazati svoje najbolje proizvode, plesove, pjesme.... Privukli smo mnogo posjetitelja koji su uživali u pjesmi , plesovima i običajima Svetonedeljskog kraja. ''Izložbeni korzo'' otvoren je gromoglasnim pucanjem iz topa i kubura koje je izvelo Kuburaško društvo Gromovnik iz Sv. Nedelje. Potom je slijedio nastup Limenog puhačkog orkestra Slunj, a nakon njih nastupile su slunjske mažoretkinje. Potom su uslijedili vrlo uspješni nastupi KUD-ova. Uz naše društvo također su nastupali i: domaćin KUD „Korana“ ( Slunj ) , HKUD „Sv. Ivan Krstitelj“ ( Ružići ) , KUD „Dukati“  ( Svinjarevac ) , KUD „Škabrnja“ iz Škabrnje, KUD „Hasan Mujezinović“ iz Cazina, KUD „Sv. Duh“ iz Hrvatskog Blagaja i Pavlovca, Udruženje Đerđef ( Cazina ) , KUD „Graničar“  ( Cvitović ), KUD „Lađevčani“ ( Lađevac ).

 
« Početak«313233343536»Kraj »

Strana 36 od 36.
valid xhtml valid css