Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

Sv. Nikola i Strmečki mališani PDF Ispis E-mail
Utorak, 13 Prosinac 2011 10:30

Već tradicionalno, osmu godinu za redom, vikend uoči blagdana svetog Nikole, "Strmečki mališani" nastupaju na priredbi njemu u čast. Tako je u subotu, 03.prosinca 2011. godine u društvenom domu u Strmcu, stotine djece pohodio ovaj svima nam dragi svetac.

Zbog velikog broja posjetitelja, priredba je održana u 16,00 i 18,00 sati. Na prvoj priredbi nastupio je mlađi dio zbora "Strmečki mališani", djeca u dobi od 5-7 godina. Otpjevali su dvije pjesme: "Mačka i glasovir" gdje je solistica bila Tia Malunec i "Baka i zima", a na drugoj priredbi nastupali su malo stariji članovi zbora i to oni u dobi od 8-12 godina. Izveli su pjesmu već dobro znanu svima, koja je postala svojevrsna himna ove priredbe, "Dođi sveti Nikola" i također, "Baka i zima". Pjesma "Baka i zima", nova je pjesma "Strmečkih mališana", čiji je autor glazbe i teksta Miroslav Hriberski, mag.mus.

Nakon pjevačkog djela, nastupila je vrlo vesela skupina plesnog kluba "Balans" koja je izvela Trnoružicu. Okupljeni mališani s oduševljenjem su dočekali dolazak svetog Nikole koji ih je nagradio poklonima.

 
Strmečko martinje 2011 PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 13 Studeni 2011 17:34

Svake godine u mjesecu studenom ljubitelji vina i vinari dolaze na svoje – mošt se pretvara u zalihu vina koje će ih razveseljavati i grijati im srca tijekom cijele sljedeće godine.

Kulturno – umjetničko društvo "Strmec" u utorak, 8.studenog 2011. obilježilo je hrvatski tradicijski običaj krštenja mladog vina. Uvaženi biskup Miroslavius i domaći župnik Stanislavius krstili su strmečko vino uz pomoć kumova Ane i Zlatka Vlašića, predsjednika MO Strmec.

Nakon obreda "Mužikaši" KUD-a "Strmec" zabavljali su sve članove i ostale goste.

 
Martin je u Zagrebu PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Studeni 2011 09:35

Festival vina "Martin je u zagrebu" i ove se godine, po jedanaesti put, održava na zagrebačkom Trgu bana Jelečića. Od 3. do 13. 11. 2011. posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi vrhunskih hrvatskih vina po promotivnim cijenama. Zabavni dio sajma čine nastupi KUD - ova koji predstavljaju tradicijske običaje tijekom trajanja martinjskih dana. Tako posjetitelji imaju priliku vidjeti nekoliko različitih običaja krštenja mošta u vino iz zagrebačke okolice.

Na poziv Zagrebačke županije, u petak, 4. studenog, Kulturno – umjetničko društvo "Strmec" zabavljalo je posjetitelje festivala pjesmama i plesovima svetonedeljskog kraja. Na pozornici smještenoj pod satom (čukom) Strmčani su svojim jednosatnim programom oduševili sve prisutne.

 
Dan kruha u Svetoj Nedelji PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 03 Studeni 2011 20:09

Mjesec listopad posvećen je zahvalama Bogu na plodovima zemlje i ljudskog rada, a posebno zahvaljujemo na kruhu, simbolu života, obitelji, sklada, dobrote i ljubavi. Tako je u subotu, 29. 10. 2011. godine, Zajednica kulturno – umjetničkih udruga grada Svete Nedelje po drugi puta organizirala manifestaciju "Dan kruha" u Društvenom domu Mala Gorica.

Svečanost je otvorila predsjednica ZKUU gđa. Vera Glas zahvalivši svima na sudjelovanju i odazivu. Gradonačelnik Drago Prahin izrazio je zadovoljstvo manifestacijom i pohvalio sudionike za njihov trud u čuvanju tradicije. Uslijedila je riječ domaćina, predsjednika MO Mala Gorica Željka Krajačića, a zatim je župnik i dekan svetonedeljskog dekanata, Dragutin Bubnjar, blagoslovio kruh i krušne proizvode koje su ispekle vrijedne ruke članica Zavičajnog društva "Zagorec" i KUD-a "Strmec".

Prve su nastupale Svetonedeljske mažoretkinje i Plesni klub "Balans", zatim zbor sastavljen od članova i članica osam KUD-ova Grada. Pod dirigentskom palicom Kreše Maračića, zbor je otpjevao nekoliko poznatih pjesama poput Oj Savice i Devojka, devojka. Potom su tamburaši iz četiri KUD-a, pod vodstvom Dražena Šoića, odsvirali pjesme poput Rašpe i Svetonedeljskog drmeša. Na samom kraju nastupila je folklorna skupina pod vodstvom Gorana Ivana Matoša. Plesači KUD-a "Strmec", "Mala Gorica" i KD-a "Sveta Nedelja" izveli su pjesme i plesove svetonedeljskog kraja.

Nakon službenog dijela, druženje se nastavilo uz večeru, pjesmu i ples. Okupljene su zabavljali tamburaši KUD-a "Kerestinec" i stmečki "Mužikaši"

 
« Početak«11121314151617181920»Kraj »

Strana 11 od 31.
valid xhtml valid css