Kontakt KUD-a

kud.strmec@gmail.com

Vladimira Nazora 13, 10434 STRMEC

13. Strmečka jesen PDF Ispis E-mail
Utorak, 30 Rujan 2014 17:37

KUD Strmec ugostio je prošlu subotu tradiciju i običaje Zagorja, Podsuseda, Slavonije i Brestovljanskog kraja, te Đurđevačke polke i čardaše.

13. Strmečka jesen započela je povorkom od Područne škole do Društvenog doma, gdje je smotra folklora i održana. Na početku su prisutne nasmijali članovi dramske skupine KUD-a Strmec kratkim igrokazom, a potom su zajedničkom pjesmom svi ih članovi pozdravili. Naravno, našle su se tu pjesme o Svetoj Nedelji i o Strmečkome kraju.

KUD Laz iz Laza Bistričkog prvi je stupio na pozornicu i prikazao pjesme i plesove Zagorja, sljedeći je nastupio KUD Klas iz susjednog Podsuseda. Oni su izveli koreografiju pod nazivom Cvet rožica. Obučeni u djelomično obnovljene izvorne nošnje prikazali su tradiciju Podsusedskog kraja. Svakako su mnogo pažnje svojim nastupom privukle i Domenike. Vokalni ansambl iz Svete Nedelje u samo godinu dana djelovanja prikupio je brojne poklonike te ih ovom prilikom počastio izvedbama Lipe riči, Moj dragi drugu jubi, Da san tica i Moja diridika. Pjesme i plesove zapadne Slavonije i Brestovljanskog kraja izveli su članovi KUD-a Brest iz Brestače. Stari prijatelji KUD-a Strmec i ovom su prilikom uveselili brojnu publiku svojim nastupom. KUD Petar Preradović iz Đurđevca izveo je polke i čardaše po đurđevački.

Nakon zahvale svima koji su sudjelovali i gostima koji vjerno posjećuju sve događaje u organizaciji KUD-a Strmec uz najavu sljedećih događanja ugodno se druženje nastavilo do dugo u noć uz pjesmu i ples.

 
valid xhtml valid css